duminică 3 ianuarie 3:26 PM

       Abonare la google news

Când se redeschid școlile! În calendarul anului este prevăzută data de 11 ianuarie


Când se vor redeschide școlile? Este întrebarea de pe buzele tuturor, cadre școlare, părinți, elevi. Data programată în calendarul annual școlae este de 11 ianuarie, dar Ministerul Învățământului nu este de acord.


Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, susține că este mult prea devreme pentru un astfel de pas. Acesta a mai precizat că își dorește ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil, în măsura în care situația epidemiologică o va permite. Astfel, într-o declarație făcută pentru Știrile ProTV, Sorin Câmpeanu spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt. Însă, Ministerul Educației “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, a mai precizat acesta, potrivit sursei citate. (CITEȘTE ȘI: SE REDESCHID ÎN IANUARIE ȘCOLILE DIN IAȘI? CE A FĂCUT PRIMĂRIA ÎN ACEST SENS)

Când se redeschid școlile! În calendarul anului este prevăzută data de 11 ianuarie

Întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a răspuns în mod indirect: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″. (NU RATA: SE REDESCHID ȘCOLILE PUBLICE DIN NEW YORK. ELEVII VOR FI SUPUȘI UNOR CONDIȚII ÎNSĂ)

Potrivit sursei citate, este vehiculată data de 8 februarie, ca un “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online. “Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, spune ministrul, potrivit Știrile ProTV.

Sursa: Cancan.ro