sâmbătă 2 ianuarie 11:25 AM

       Abonare la google news

Campania de vaccinare, la un pas de oprire. Ce se întâmplă: ”Este haos. E o strategie eşuată”


Campania de vaccinare riscă să fie oprită în curând din cauza haosului. Medicul Tudor Ciuhodaru susține că strategia a eșuat, acesta așteptându-se ca organizarea să fie impecabilă.


Campania de vaccinare riscă să fie oprită. „Este haos”

Campania de vaccinare din Europa este un real eșec, susține medicul Tudor Ciuhodaru. Aceasta ar putea să fie în curând oprită din cauza epuizării stocului cu ser. Pfizer și BioNTech au singurul vaccin aprobat în acest moment în Uniunea Europeană, iar producătorii antidotului avertizează că vor exista goluri în stoc până la aprobarea unui alt vaccin în blocul comunitar.

Specialistul român a susținut că țara noastră nu are o strategie bine pusă la punct în ceea ce privește campania de vaccinare și că totul e un haos total. ‘‘Ceea ce se întâmplă în campania de vaccinare până acum, este haos, iar dacă vreţi în două cuvinte, este o strategie eşuată şi mă aşteptam să existe acea organizare impecabilă’‘, a spus Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate la Antena 3.

Companiile lucrează la momentul actual pentru a crește producția și încearcă să acopere lipsa dozelor. Oficialii anunță că vaccinul produs de către Moderna ar putea să fie aprobat în foarte scurt timp. Mai exact, serul în cauză ar putea să vină în prim-plan chiar de la 6 ianuarie. Ministrul german al Sănătății a îndemnat Autoritatea să aprobe rapid și serul companiei AstraZeneca, folosit deja în Regatul Unit. Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iași, vine cu detalii despre felil în care se desfășoară lucrurile în spitalele din România.

„În ritmul acesta este departe de a realiza 60-70% din imunizarea populaţiei”

„Dacă vreţi într-un cuvânt, ceea ce se întâmplă în campania de vaccinare până acum, este haos, iar dacă vreţi în două cuvinte, este o strategie eşuată şi mă aşteptam să existe acea organizare impecabilă, apropo de această vaccinare. Uitaţi-vă, că până şi vaccinarea şi-a luat pauză de Revelion, că parcă şi coronavirusul şi-a luată pauză. Dacă ne uităm la faptul că, ar fi fost util, ca aceste centre de vaccinare, să fie o simulare făcută şi să realizăm măcar 50.000 de teste în fiecare, să vedem ce se întâmplă, dacă suntem capabili să facem această testare. Nu mai vorbesc de vaccinare. Ar fi fost un exerciţiu care să ne arate ce se întâmplă în acest moment. Până una alta, am văzut doar că vaccinul este aşteptat cu o aeronavă personală ca să i se arate drumul pe calea rutieră, spre Bucureşti. Din păcate, în ritmul acesta este departe de a realiza 60-70% din imunizarea populaţiei într-un timp relativ scurt”
Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iași (Sursa: antena3.ro)

Sursa: Playtech.ro