Bursele europene închid vineri în creștere cu peste 1% pe fondul progresului negocierilor din SUA privind plafonul datoriilor - Știrile.eu

sâmbătă 27 mai 2023 6:52 AM

Bursele europene închid vineri în creștere cu peste 1% pe fondul progresului negocierilor din SUA privind plafonul datoriilor


Principalele burse europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere cu peste 1%, susţinute de progresul negocierilor din SUA privind plafonul datoriilor, transmite CNBC, citat de news.ro.


Indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 1,2%, după ce a scăzut la cel mai redus nivel de la începutul lunii aprilie, în trei sesiuni cu evoluţii negative.

Toate sectoarele au încheiat tranzacţiile de vineri în teritoriu pozitiv. Acţiunile tehnologice au urcat cu 3% şi cele miniere cu 2,5%.

Investitorii urmăresc în continuare cu atenţie negocierile din SUA cu privire la acord, care progresează, dar care se află într-o ”fază sensibilă”, potrivit negociatorului republican Patrick McHenry.

Indicele german DAX a crescut cu 1,2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,24%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,74%. La Milano, indicele FTSE MIB a urcat cu 1,16%, în timp ce indicele IBEX 35 din Madrid a avansat cu 0,82%.

Stiripesurse.ro