Breaking news: Războiul cu Ungaria continuă în peluza României. Au adus harta Mongoliei pe stadion! Ce mesaj au afişat ultraşii în timpul meciului cu Belarus - Știrile.eu

marți 28 martie 2023 11:29 PM

Breaking news: Războiul cu Ungaria continuă în peluza României. Au adus harta Mongoliei pe stadion! Ce mesaj au afişat ultraşii în timpul meciului cu BelarusUltrașii prezenți pe Arena Națională s-au bucurat de prestația tricolorilor, dar au și continuat războiul cu Ungaria, declanșat încă de la episodul Sepsi – FCU Craiova. Nici demersul Federației maghiare, de a solicita la UEFA permisiunea să afișeze însemnele Ungariei Mari nu au ajutat la calmarea spiritelor.

Ultrașii români continuă războiul cu Ungaria. Fanii nu au ținut cont de îndemnurile Federației

România a avut parte de susținerea a peste 30.000 de fani la meciul cu Belarus, dar, din păcate, nu puteau lipsi episoadele controversate. Ultrașii și-au continuat duelul de la distanță cu rivalii de la Budapesta. Totul s-a declanșat în minutul 55, când în peluza ocupată de suporterii tricolori a apărut un banner pe care apărea harta Mongoliei. „In inima țării revizionism șovin teritorial / Autoritățile pun iar batista pe țambal” a fost mesajul suporterilor, însoțit de tradiționalele cântece la adresa ungurilor.

Măcar pe teren lucrurile au stat mult mai bine, iar România a reușit un joc bun și o victorie contra celor de la Belarus. Cu toate acestea, manifestările suporterilor ar putea atrage sancțiuni din partea UEFA

Pericol uriaş

Pentru că România este recidivistă la acest capitol, este posibil ca forul de la Bucureşti să primească o nouă decizie de disputare a unui meci cu porţile închise.

Următorul joc de pe teren propriu ar fi cel cu Israel din luna septembrie. Ar fi cu adevărat o lovitură pentru naţionala lui Edi Iordănescu dacă respectivul joc s-ar disputa fără spectatori în tribune.

Am văzut reacția românilor de la stadion. Au dezaprobat total ce s-a întâmplat acolo, erau români veniți din toate colțurile Europei…Reacția lor a fost una de respingere a fenomenului, ar trebui să îi pună pe gânduri pe băieții ăia care au participat. Nu vreau să intru în polemică cu ei, dar plătim amenzi, apar suspendări.

E normal așa? Trebuie să fim ca Ungaria? Nu, trebuie să fim noi. La ce tot aceste manifestări? În favoarea cui sunt? Nu minoritatea face legea, ci majoritatea. E treaba lor, care este interesul… nu știu. Noi nu avem nimic cu nimeni, vrem să aducem câți mai mulți oameni pe stadion, dar trebuie să fim civilizați”, au fost cuvintele lui Mihai Stoichiță după meciul cu Andorra.

Playsport.ro