Bolsonaro a fost condamnat în civil pentru „ofensele şi agresiunile repetate” împotriva jurnaliştilor, din timpul mandatului - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 10:07 AM

Bolsonaro a fost condamnat în civil pentru „ofensele şi agresiunile repetate” împotriva jurnaliştilor, din timpul mandatuluiUn tribunal din Sao Paulo a confirmat, joi, în apel condamnarea în civil a fostului preşedinte brazilian de extremă dreapta Jair Bolsonaro pentru atacurile sale constante împotriva jurnaliştilor în timpul mandatului său (2019-2022).

Curtea a confirmat un verdict din iunie 2022 prin care un tribunal a dat dreptate Sindicatului jurnaliştilor profesionişti din statul Sao Paulo (SJPSP), a anunţat acesta pe site-ul său de internet.

SJPSP l-a dat în judecată pe Bolsonaro pentru „ofensele şi agresiunile repetate” împotriva jurnaliştilor, constitutive unei „hărţuiri morale sistematice împotriva ansamblului breslei”.

Curtea a redus totuşi la jumătate daunele la care a fost condamnat fostul preşedinte, la 50.000 de reali (9.250 de euro), faţă de 100.000 de reali acordaţi SJPSP în primă instanţă.

„Această victorie este un mare pas pentru întreaga breaslă care, de-a lungul mandatului lui Jair Bolsonaro, a suferit atacuri recurente”, şi-a exprimat totuşi satisfacţia sindicatul.

În timp ce era la putere, Bolsonaro a acuzat în mod constant presa că răspândeşte ştiri false despre el pentru a-i face rău. În mai multe rânduri, el a atacat verbal media şi jurnaliştii, în special femeile.

Avocaţii lui Bolsonaro au susţinut în timpul procesului că clientul lor nu a criticat breasla în întregul ei, ci doar anumiţi indivizi.

Editor : Adrian Dumitru


Digi24.ro