miercuri 25 ianuarie 2:20 PM

       Abonare la google news

Bilanţul epidemiei de holeră din Malawi a depăşit 1.000 de morţi


Bilanţul epidemiei de holeră din Malawi a depăşit 1.000 de decese, iar numărul cazurilor a crescut la 30.621, cel mai ridicat înregistrat până în prezent pe teritoriul ţării, a anunţat miercuri ministerul Sănătăţii, Khumbize Chiponda, relateazp Reuters, potrivit Agerpres.


Majoritatea deceselor s-au înregistrat în principalele oraşe Lilongwe şi Blantyre, unde copiii au revenit recent la cursurile şcolare după ce unităţile de învăţământ au amânat deschiderea şcolilor pentru a încerca să ţină sub control propagarea bolii.

Chiponda a recomandat populaţiei să manipuleze cu atenţie sporită cadavrele victimelor holerei înaintea înmormântărilor.

”Trupurile celor care mor de holeră sunt spălate de membri din familie, care pregătesc apoi ceremonia de înmormântare… Focarele de holeră izbucnesc de obicei în urma acestor ceremonii”, a spus ea.

Ministrul a recomandat populaţiei să urmeze procedurile adecvate de decontaminare cu cloramină şi să folosească saci din plastic pentru cadavre.

Focarele de holeră se produc în această ţară din sudul Africii în timpul sezonului ploios, care durează din noiembrie până în martie, dar a existat o creştere neobişnuită a numărului de contaminări în timpul şi după perioada sărbătorilor. Bilanţ anual al deceselor ajunge de obicei la 100.

”Numărul cumulativ al cazurile confirmate şi al deceselor de la debutul epidemiei este de 30.621, respectiv 1.002, cu o rată de mortalitate de 3,27%”, a spus Chiponda.

Oficiali din domeniul sanitar au declarat săptămâna trecută că mai multe clinici din ţară, care au primit 2,7 milioane de doze de vaccinuri împotriva holerei ca parte dintr-un program OMS, încep să-şi epuizeze stocurile.

Contactat de Reuters, Ministerul Sănătăţii a refuzat să comenteze pe tema stocului de vaccinuri.

Stiripesurse.ro