Bilanţ coronavirus 5 ianuarie. Peste 4.700 de cazuri noi la 31.000 de teste - Știrile.eu

marți 5 ianuarie 2021 1:35 PM

Bilanţ coronavirus 5 ianuarie. Peste 4.700 de cazuri noi la 31.000 de testeBilanţ coronavirus 5 ianuarie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România.

Până astăzi, 5 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 648.288 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 581.856 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.729 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Angajaţii din spitale refuză vaccinarea: „Unii spun că nu-i tratăm bine de COVID şi le mor rudele, dar în acelaşi timp spun că virusul nu există”

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 793 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Bilanţ coronavirus 5 ianuarie. Peste 120 de decese în 24 de ore

Până astăzi, 16.178 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.01.2021 (10:00) – 05.01.2021 (10:00) au fost raportate 121 de decese (70 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, VâlceaVrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 15 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 31 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 40 decese la categoria de peste 80 de ani.

117 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 2 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.028. Dintre acestea, 1.086 sunt internate la ATI.

 

Bilanţ coronavirus 5 ianuarie. Definițiile de caz pentru COVID au fost actualizate. Detecția antigenului SARS-CoV-2, considerată caz confirmat

Definițiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus au fost actualizate, luni, de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). La criteriile de laborator care fac ca o persoană să fie considerată caz confirmat sunt trecute detecţia acidului nucleic sau a antigenului SARS-CoV-2 într-o probă biologică.

Citește și: Raed Arafat, despre testele făcute acasă: Dacă e pozitiv, anunțați imediat. Nu țineți rezultatul până vedeți că nu mai puteți

 

Cum funcţionează vaccinul anti-COVID. Clipul cu explicaţii realizat de un medic român din Suedia, preluat în Italia şi România

Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, a explicat cum funcţionează vaccinul anti-COVID printr-un clip realizat împreună cu fiica sa. Videoclipul cu explicaţii va fi folosit de campania de informare din Italia, iar luni a fost preluat şi de pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcţionează vaccinul anti COVID-19. Fetiţa a desenat ce a înţeles, rezultatul fiind în acest video. Şi Laura şi Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înţeles”, este mesajul care însoţeşte filmuleţul preluat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Clipul în care medicul stabilit în Suedia explică cum funcţionează vaccinul anti-COVID a fost vizualizat de peste 275.000 de persoane şi distribuit  de peste 3.000 de ori, în câteva ore de la publicare.

Sursa: Romaniatv.net