joi 26 ianuarie 12:23 AM

       Abonare la google news

Benzinăriile din Italia, închise două zile din cauza unei greve. Operatorii sunt nemulțumiți de măsurile luate de guvern


În Italia, primii doi operatori de benzinării din țară au anunțat două zile de grevă, ca urmare a măsurilor luate de guvernul Georgiei Meloni. Statul nu va mai reduce acciza la combustibili, iar prețurile au sărit în aer. Șoferii s-au înghesuit să alimenteze înainte de începerea protestului.


Șoferii din Italia s-au înghesuit la benzinării să alimenteze, în contextul în care primii doi operatori de benzinării din țară, după cifra de afaceri, au decis să închidă stațiile pentru două zile. Protestul vine ca urmare a creșterii prețului combustibililor, după ce guvernul condus de Georgia Meloni a eliminat reducerea taxelor la carburanți la începutul anului. Șoferii spun că efectele sunt vizibile și greu de suportat.

Andres, șofer: Acum plătesc în medie 300-400 de euro pe săptămână pentru un plin. Înainte plăteam în jur de 400 de euro la fiecare două săptămâni.

Și mai afectați sunt transportatorii.

Serghei, șofer de camion: Sindicatele au declarat că va exista un plafon pentru prețul carburanților din benzinăriile de pe autostrăzi, iar la stații, se va afișa, pe lângă prețul practicat la pompă și prețul mediu al combustibililor la nivel național. Prețul mediu național pentru combustibili în Italia a ajuns la un euro și 98 de cenți pentru un litru de benzină și peste 2 euro pentru un litru de motorină.

Editor : Liviu Cojan


Digi24.ro