Beatrice Mahler explică de ce unii membri ai familiei au COVID și alții nu - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 11:01 AM

Beatrice Mahler explică de ce unii membri ai familiei au COVID și alții nuBeatrice Mahler confirmă că au fost cazuri în care soţul, de exemplu, era infectat cu covid, iar soţia nu. Medicul de la Institutul Marius Nasta a explicat cum este posibilă o astfel de situaţie.

Beatrice Mahler: Există posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună”

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor.

Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a arătat dr. Beatrice Mahler la Digi24.ro.

Citeşte şi Ce spun medicii despre noua tulpină COVID-19 care a ajuns în România. „Două probe au avut rezultate diferite faţă de cele pe care le ştiam”

„Ce trebuie să reținem însă este că sistemul imunitar nu este constantă permanentă în viața noastră, el variază foarte mult în funcție de factori externi, de stres, de modul în care ne alimentăm, de respectarea orelor de somn. Or, dacă aceste lucruri se modifică de la o săptămână la alta, și răspunsul imun al organismului nostru față de orice boală, față de orice infecție se modifică.

Prin urmare, nu trebuie să ne bazăm pe imunitatea naturală, ci trebuie să găsim soluții – și vaccinul este o soluție – să stimulăm imunitatea și să ajutăm formarea de anticorpi în organism specifici bolilor cu care riscăm să ne întâlnim”, a mai subliniat medicul.

Potrivit managerului de la Institutul Marius Nasta, cantitatea de particule care ajunge în organism contează foarte mult și, la fel ca mulți alți medici, spune că nu trebuie să ne fie frică de curenții de aer.

„Într-adevăr, acolo unde există o expunere la un mediu în care cantitatea de virus este foarte mare, riscul de boală este mult mai mare.

De aceea, este extrem de important, atunci când suntem la locul de muncă sau într-o încăpere, ferestrele să fie permanent deschise, ventilația să fie adecvată, pentru că o ventilație adecvată scade riscul de infecție. Sigur, la această ventilație adecvată să se adauge și spălatul mâinilor și purtarea măștilor.

Dar acel ‘curent’, cum îl cunoaștem popular, de fereastră/ușă deschisă și de care ne ferim, în acest caz, atunci când vorbim de boli cu transmitere aeriană, este o soluție eficientă de prevenție”, a mai precizat medicul.

Sursa: Romaniatv.net