miercuri 25 ianuarie 10:10 PM

       Abonare la google news

Bătăi de cap pentru Adrian Mutu și Rapid. Antrenorul giuleștenilor se teme de meciul cu Universitatea Cluj


Adi Mutu (44 de ani) s-a arătat îngrijorat înaintea partidei cu U Cluj. Meciul este programat vineri, 27 ianuarie, și contează pentru runda a 23-a din Superliga.


Rapid și U Cluj au intrat cu bine în noul an. Cristi Săpunaru și compania au trecut în viteză de Sepsi, 3-0. De partea cealaltă, ardelenii au învins FC Voluntari, 2-1, la primul meci pentru Ovidiu Sabău, după opt ani de absență. Între timp, clubul condus de Dan Șucu și Victor Angelescu a primit o veste uriașă. Justiția i-a dat dreptate în procesul cu AFC Rapid, mărcile UFC Rapid și Giuleștina.

Adi Mutu se teme înaintea meciului cu U Cluj

Rapid va juca în deplasare, în al doilea meci din 2023. Pe lângă noua atitudine arătată de ardeleni, Mutu se teme și de starea terenului. Gazonul de pe Cluj Arena a arătat deplorabil și cu FC Voluntari.

„Ne așteaptă un meci împotriva unei echipe care are nevoie de puncte. O să jucăm pe un teren foarte greu. Va fi o seară extrem de complicată. Trebuie să fim gata de muncă și de luptă. Trebuie să acceptăm condițiile și să jucăm așa cum trebuie pentru a obține victoria.

Din păcate, în 2023 ne întâlnim cu situații în care spectacolul are de suferit. Sper să nu plouă sau să ningă, pentru că lucrurile s-ar complica și mai mult. Din cauza gazonului, nici noi și nici ei nu putem presta un fotbal de calitate. Dar dacă asta e situația, nu avem ce să facem. Nu e loc să ne plângem mai mult decât trebuie.

Trebuie să acceptăm situația și să facem meciul care trebuie făcut pentru a obține victoria. Un succes ne-ar menține în primele 3-4 echipe. Din păcate, terenul nu ajută o echipă care se bazează un joc de pase. Trebuie să avem o altă strategie.

Va fi un meci greu pentru ambele echipe. Va fi un meci de luptă. Am jucat în decembrie și am înțeles că terenul se va prezenta în condiții mai rele de atunci, ceea ce mi se părea imposibil”, a spus Adrian Mutu la conferința de presă.

Ovidiu Sabău, speranța „șepcilor roșii”

Cu 41 de puncte, Rapid este pe locul 4, la egalitate cu FCSB, aflată pe ultima treaptă a podiumului. De partea cealaltă, „șepcile roșii” speră iar că vor reuși în lupta pentru supraviețuirea în Liga 1. Au 22 de puncte din 22 de etape și sunt la doi păși de prima poziție care asigură rămânerea în Liga 1.

Toate speranțele fanilor de pe Cluj Arena se leagă de Ovidiu Sabău. „Moțul” a fost lăudat și de Dan Petrescu, rivalul din localitate.

Cât timp a fost liber, iar eu am antrenat aici, mereu am comunicat. Am fost colegi, este un om deosebit, cred că toată lumea știe. Pe el scrie „U” Cluj, toată viața a fost acolo, președinte, jucător și antrenor. Sincer, e un profesionist adevărat, chiar dacă e la rivala noastră. […]

Este un antrenor cu disciplină, știe ce vrea. A jucat fotbal la nivel, a antrenat la nivel. Nu mă miră că au câștigat primul meci și au jucat foarte bine. Statistica arată că au dominat tot meciul, de la un cap la altul. Mă bucur pentru el și îi doresc în continuare baftă. E clar că e rivalul meu, dar asta este viața. În afara fotbalului, suntem prieteni”,
Dan Petrescu.

Playsport.ro