luni 23 ianuarie 3:12 PM

       Abonare la google news

Banii trag la Mirel Rădoi. Fostul selecționer își va mări considerabil averea după ce a fost de acord să antrenez în Arabia Saudită


La o lună şi jumătate de când a părăsit banca Universităţii Craiova, Mirel Rădoi revine în antrenorat.


Iar fostul selecţioner bifează o premieră în cariera sa scurtă. Va avea parte de prima experienţă externă după ce a acceptat oferta celor de la Al Tai, din Arabia Saudită.

Formaţia pe care o va pregăti tânărul tehnician este pe locul 9 după 14 etape disputate în prima ligă, în acest sezon. Cu siguranţă că Rădoi a fost atraasde venitul pe care arabii i l-au propus în cazul în care va accepta propunerea lor.  Antrenorul de 41 de ani a fost ademenit cu 1,2 milioane de euro pe sezon de şefii formaţiei din zona Golfului Persic.

Iar răspunsul afirmativ a venit în scurt timp. Rădoi cunoaşte bine campionatul saudit după ce a evoluat pentru Al Hilal între 2009 şi 2011. De asemenea priam experienţă din careia de jucător pentru fostul număr 6 din Ghencea.

A intrat pe lista bogaţilor din Golf

Campionatul Arabiei Saudite a crescut ca imagine după ce Cristiano Ronaldo a primit o ofertă astronomică de 200 de milioane de euro anual din partea celor de la Al Nassr. Care va fi adversara trupei lui Rădoi în finalul stagiunii. Din stafful său vor face parte câţiva colaboratori din perioada în care Mirel a pregătit prima reprezentativă a României. Echipa sa îi cuprinde pe Florin Constantinovici, Mihai Ianovschi și Robert Tufiși. Conform Fanatik, Rădoi ar  urma să încaseze aproape 2 milioane de euro dacă va rămâne la echipă până la expirarea angajamentului, peste un an şi jumătate.

Se bate cu nume grele

Lotul noii echipe a lui Rădoi îl cuprinde şi pe Collins Fai, fostul jucător al lui Dinamo. Acesta a participat alături de naţionala ţării sale la Cupa Mondială din Qatar, de la sfârşitul anului trecut.  Obiectivul trupei preluate de Rădoi va fi evitarea retrogrdării, ţintă bifată în stagiunea precedentă.

Şi acum aceasta pare la îndemâna fostului selecţioner şi al jucătorilor pe care îi va pregăti, având în vedere că distanţa faţă de primul loc retrogradabil este de 9 puncte în acest moment. Rădoi îşi va înfrunta un fost rival din Superligă în Arabia Saudită.

Marius Şumudică este antrenorul celor de la Al Raed, confruntarea dintre echipele celor doi fiind programată la începutul lunii aprilie, în runda cu numărul 22.

Pentru Rădoi Al Tai este a treia echipă de club din cariera sa de antrenor după FCSB şi Universitatea Craiova.

 

Playsport.ro