Bani pentru toate femeile din România. Guvernul a decis, ce vor primi acestea în 2021 - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 10:04 AM

Bani pentru toate femeile din România. Guvernul a decis, ce vor primi acestea în 2021Veste extrem de îmbucurătoare pentru toate femeile din România! Guvernul a venit cu un anunț fericit pentru sexul frumos. Noile inițiative extrem de bine venite provin din programul de guvernare al PNL, USR PLUS și UDMR.

Anunț Guvern: Bani pentru toate femeile din România

Cheltuielile cursurile de reconversie profesională în cazul femeilor cu vârste de peste 40 de ani vor fi acoperite din anul 2021 de către Guvernul României, arată prevederile din programul de guvernare al PNL, USR PLUS și UDMR. Până acum, nimeni nu a mai venit cu o astfel de inițiativă pentru această categorie de vârstă. Mai mult decât atât, programul mai conține și facilități pentru femeile de toate vârstele.

Astfel, în cadrul liniei telefonice pentru ajutorul specializat oferit violenței domestice urmează să fie accesibile și limbile minorităților naționale. Toate cheltuielile vor fi acoperite de către Guvern. Urmează să crească și numărul de locuințe protejate pentru ca în fiecare oraș victimele să poată beneficia cel puțin de un centru pentru violențele domestice. De asemenea, se vor institui și centre de recuperare pentru agresori în fiecare reședință din județ, mai arată propunerile PNL, USR PLUS și UDMR.

Violența împotriva femeilor – anchetă la nivel UE

„Violența împotriva femeilor, care cuprinde infracțiuni cu impact disproporționat asupra femeilor, precum agresiunea sexuală, violul și „violența domestică”, constituie o încălcare a drepturilor fundamentale ale femeilor privind demnitatea, egalitatea și accesul la justiție. Impactul său este resimțit nu numai de acele femei care sunt ele însele victime ale violenței, ci și de familii, prieteni și societate în ansamblu. Toate acestea impun o analiză critică a modului în care societatea și statul reacționează la un asemenea abuz. Societatea civilă și organizațiile interguvernamentale, inclusiv Comisia Națiunilor Unite (ONU) pentru eliminarea discriminării femeilor și Consiliul Europei, au încercat în ultimele decenii să scoată în evidență amploarea și natura violenței împotriva femeilor. Acest proces a fost susținut de inițiative la nivelul fiecărui stat membru al UE. Publicarea datelor anchetei Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) demonstrează că violența împotriva femeilor reprezintă o încălcare amplă și cu aspecte multiple a drepturilor”, arată fra.europa.eu.

  • „Dintre femeile intervievate care declară că au fost violate de partenerul lor actual, aproximativ o treime (31 %) declară că au suferit șase sau mai multe incidente de viol din partea acestuia. Violul marital este o realitate pentru numeroase femei, iar multe dintre ele au trăit asemenea incidente în repetate rânduri. Acest fenomen impune ca legislația tuturor statelor membre ale UE să trateze femeile căsătorite ce sunt victime ale violului la fel ca pe cele necăsătorite.”

Sursa: Playtech.ro