marți 24 ianuarie 7:07 PM

       Abonare la google news

Avertisment ANM! Ninsorile vin în toate regiunile din România! Ce transmit meteorologii


În perioada următoare, în regiunile din România va ninge. Dacă până în acest moment iarna nu și-a făcut simțită prezența, în zilele ce vor urma, valorile se vor apropia de normalul termic al perioadei și ne vom aștepta la zăpadă. Iată mai jos, în articol, ce a transmis Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie.


În perioada următoare, vin ninsorile în toate regiunile din țară. Potrivit informațiilor, vremea se apropie de normalul termic al perioadei, iar răcirea va putea fi simțită în partea de Vest și Nord-Vest. De miercuri, 25 ianuarie, temperaturile scad în termometre. Dacă, recent, au ajuns și aproape de 20 de grade Celsius, de mâine temperaturile nu vor sări de pragul de 12 grade Celsius. De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ninsoare.

„Cel puțin în această săptămână, vremea se va apropia de normalul termic al perioadei din calendar și vorbim în special, mai ales astăzi, de valori mai ridicate în partea de vest, nord-vest a țării, acolo unde maximele vor atinge 9-10°C. De altfel, la această oră, pentru o bună parte din vest, nord-vest, înregistrăm 7-8°C, în timp ce în regiunile extracarpatice vorbim de valori doar în jurul a 5-6°C.

De mâine, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare. Iată, așadar, că ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă”, a transmis Elena Mateescu, directorul ANM.

Vezi și PROGNOZA METEO PENTRU PERIOADA 23 IANUARIE – 20 FEBRUARIE 2023. CE TEMPERATURI SE VOR ÎNREGISTRA

Cât despre luna februarie a anului 2023, în prima parte, se vor înregistra valori ușor mai mari, față de cele normale ale perioadei. În depresiunile extracarpatice, cantitățile de precipitații vor fi deficitare. Însă, în Vest și Nord-Vest, acestea vor fi peste norme.

„Dacă vorbim despre luna februarie, menționăm faptul că prima săptămână, așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață, efectuate pentru intervalul 23 ianuarie-20 februarie, menține tendința pentru primele zile din februarie, cu valori de temperatură ușor peste norme. Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în depresiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest, cantitățile vor fi peste norme, iar această tendință privind semnalul unor valori de temperaturi în medie peste normal, pare a fi de interes și pentru săptămâna 6-13 februarie.”, a mai transmis directorul ANM.

Citește și METEORORLOGII AU FĂCUT ANUNȚUL! CUM VA ARĂTA VREMEA ÎN PERIOADA 23 IANUARIE – 5 FEBRUARIE 2023

Ninsorile vin și în Capitală

De asemenea, directorul ANM a mai transmis faptul că și în Capitală se pot aștepta ninsori, începând cu noaptea de joi, 26 ianuarie.

„Este posibil ca și în Capitală să avem ninsori, începând de joi noaptea, când aria precipitațiilor se va extinde în bună parte din țară și vineri să vorbim, și în Capitală, de precipitații, la început sub formă de ploaie și lapoviță și treptat să se transforme în ninsoare”, a conchis Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Sursă foto: colaj Pixabay

Cancan.ro