Aventura echipajului Claudiu Barbu - Marius Lupu înainte de startul în Raliul Dakar 2021: „Era să fim la propriu jefuiți de către o bandă de marocani care desprinseseră remorca să fugă cu ea” + Parcursul din prima etapă - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 10:34 PM

Aventura echipajului Claudiu Barbu – Marius Lupu înainte de startul în Raliul Dakar 2021: „Era să fim la propriu jefuiți de către o bandă de marocani care desprinseseră remorca să fugă cu ea” + Parcursul din prima etapăEchipajul format din Claudiu Barbu și Marius Lupu au avut o zi complicată în prima etapă a Raliului Dakar 2021, la prima participare în această competiție majoră, dar au reușit să ajungă cu bine la final. Echipajul Transcarpatic Rally Team a încheiat pe locul 40 la clasa auto SSV „special service vehicle”. Raliul Dakar 2021 este deja o aventură de neuitat pentru Claudiu Barbu – Marius Lupu.

Aventura echipajului Claudiu Barbu – Marius Lupu în Raliul Dakar 2021

Claudiu Barbu și Marius Lupu sunt la prima participare în Raliul Dakar 2021, iar înainte de a lua startul în Etapa 1, desfășurată între Jeddah și Bisha (346 km de legătură și 277 km de probă specială), au descris momentul ca pe o primă victorie importantă.

„Se pare că, într-adevăr, vom lua Startul în prima etapă a Dakar-ului ce se desfășoară în Arabia Saudită. După cum afirmau unii sportivi celebri, să ajungi să te afli la linia de start a acestui raliu, este o primă victorie. Am simțit din plin acest prim pas.

Am avut doar o săptămână în care să ne organizăm și să comandăm toate piesele cu omologări FIA, apoi trei săptămâni în care s-a lucrat non-stop la ce a devenit primul RZR FIA fabricat și construit în România, de români. În ultimele două zile din an s-a lucrat intensiv aici în Jeddah, pentru că o mare parte din piese au ajuns după ce am îmbarcat întreaga logistică la Marsilia (unde era să fim la propriu jefuiți de către o bandă de marocani care desprinseseră remorca să fugă cu ea).

Apoi a urmat marele obstacol: verificările tehnice, de care ne temeam de când am spus ”mergem la Dakar”. La prima verificare, am fost respinși. Alte câteva ore de mobilizare pentru refacerea observațiilor și, în final, primim ștampila de Admis – Conform FIA. Am împușcat doi iepuri – în țară vom putea participa la clasa T3, noua T4. Verificările tehnice sunt extrem de drastice, pentru că se pune accentul pe siguranță. Au fost mașini care nu au mai ajuns pe lista de start”, a comentat pilotul Claudiu Barbu pe pagina personală de Facebook.

Prima experiență majoră a echipajului în Raliul Dakar a fost destul de dificilă. Barbu și Lupu au fost cu nr. 53 la start, dar până la kilometrul 135 de probă specială, al patrulea punct de cronometraj, au reușit să urce până pe locul 32 (din peste 60 de echipaje la categoria vehicule ușoare), fiind la mai puțin de 30 de minute de lider. De aici însă și până la km 177, echipajul Transcarpatic Rally Team a întâmpinat probleme, pentru că în această secțiune au pierdut aproape 2 ore și jumătate. Vestea bună pentru reprezentanții României este că au reușit să continue cursa. După mai bine de 8 ore și 16 minute de cursă, Barbu și Lupu au ajuns la final, fiid înregistrați cu al 40-lea timp la clasa (SSV). Ei au înregistrat o întârziere de 4 ore și 33 de minute față de câștigătorii zilei, Austrin Jones (SUA) și Gustavo Gugelmin (Brazilia).

Tot în prima etapă, Emanuel Gyenes a terminat în poziția de lider la clasa Malle Moto și pe locul 34 la „general” la Moto.

Sursa: Prosport.ro