miercuri 25 ianuarie 11:48 PM

       Abonare la google news

Atac cu sabia într-o biserică din Spania. O persoană a murit, iar un preot a fost rănit grav


O persoană a murit și alta a fost rănită grav, într-o biserică din Spania, după ce au fost atacate de un bărbat înarmat fie cu o macetă, fie cu o sabie de samurai, potrivit primelor mărturii. Atacatorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost arestat, a anunțat Ministerul de Interne spaniol.


Victima rănită grav ar fi un preot din biserica San Isidro din Algeciras, care a fost atacat în interiorul lăcașului de cult. Un paracliser a fost lovit în afara bisericii, acesta pierzându-și viața, informeză Agerpres.

Alte trei persoane ar fi fost rănite în timpul atacului, potrivit presei locale.

Potrivit unor surse din poliție, atacatorul purta o jillaba (haină lungă, lejeră, cu mâneci lungi, purtată în regiunea Maghreb din Africa de Nord) şi a „a ţipat ceva” în momentul atacului.

Presa locală, pe baza mărturiilor, indică faptul că atacatorul era înarmat fie cu o macetă, fie cu o sabie de samurai.

„Faptele sunt analizate şi investigate. Nu se poate stabili pentru moment natura atacului”, a comunicat Ministerul spaniol de Interne.

Ancheta va fi condusă de un magistrat al Audienţei Naţionale, instanţă responsabilă în special de cazurile de terorism, a precizat procuratura, fără a oferi alte detalii.

Editor : D.R.


Digi24.ro