Astăzi începe adevărata campanie de vaccinare. Zilnic, vor fi vaccinate câte 20.000 de cadre medicale, în 340 de centre din toată țara - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 10:31 AM

Astăzi începe adevărata campanie de vaccinare. Zilnic, vor fi vaccinate câte 20.000 de cadre medicale, în 340 de centre din toată țara


  • Vaccinarea anti-COVID, adică speranța pentru viața normală, începe, cu adevărat, astăzi.
  • Colonelul Gheorghiță ne spune că de astăzi vor fi vaccinați câte 20 de mii de doctori și asistenți.
  • În 340 de centre din toată țara și în 8 ore de lucru.

Vaccinarea anti-COVID, adică speranța pentru viața normală, începe, cu adevărat, astăzi. Nu spun eu asta, ci colonelul Gheorghiță.

Cei care gestionează campania de imunizare recunosc că ultimele 7 zile au fost așa, o joacă de-a vaccinarea și abia de azi iau treaba în serios. S-au odihnit de sărbători, iar acum încep în forță.

Există însă o mulțime de întrebări. Cum fac asta? Câți medici și asistenți sunt înscriși la această oră pe liste?

Câte doze și în care centre sunt administrate? Și când începem să vaccinăm alte categorii? Sau cât mai așteaptă la rând senorii sau profesorii? Iar dacă statul eșuează, poate prelua privatul parte din vaccinare, așa cum s-a întâmplat în cazul testării?

Să o luăm pe rând. Cu ceea ce știm. Colonelul Gheorghiță ne spune că de astăzi vor fi vaccinați câte 20 de mii de doctori și asistenți. În 340 de centre din toată țara. În 8 ore de lucru. Iar pentru asta, au trimis deja la centrele de vaccinare încă 36 de mii de doze de ser anti-COVID.

Asta înseamnă că în depozite au mai rămas la această oră 100 de mii de doze. În zilele următoare, mai vin de la Comisia Europeană încă 140 de mii.

Hai să exersăm împreună matematica din școala generală. O adunare simplă arată că până duminică vom avea în țară
240.556 de doze de vaccin. Dacă vaccinăm, cum spune colonelul Gheorghiță,
20 de mii de medici și asistenți pe zi, înseamnă că vom folosi 120 de mii de doze.

Știi deja, noi imunizăm doar 6 zile, duminica nu se lucrează. O simplă scădere îți arată că rămânem în depozit la finalul săptămânii cu alte 120.556 de doze.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro