luni 4 ianuarie 10:19 AM

       Abonare la google news

Arta cere uneori sacrificii! Vezi legendele fotbalului care s-au retras prematur din cariera sportivă!


Autor: Silviu Elisei


Să fii fotbalist poate fi una dintre cele mai extenuante ocupații, iar să te numeri printre cei mai buni e de 100 de ori mai greu, motiv pentru care unii dintre marii jucători și-au grăbit retragerea din fotbal pentru a se bucura de mult așteptata odihnă. Nume grele ale fotbalului european au pus ghetele în dulap prea devreme după părerea fanilor, însă hai să vedem care sunt acestea și ce SuperPerformanțe au reușit de-a lungul carierei! Înregistrează-te aici pe platforma Superbet și pariază direct de pe contul tău!

Philipp Lahm, o inimă bavareză care a bătut doar pentru Bayern!

Vă mai aduceți aminte de stâlpul de fier din apărarea lui Bayern? Exact! E Philipp Lahm, jucătorul care a performat timp de 14 ani în apărarea campioanei Germaniei. Retras la vârsta de 33 de ani, Philipp Lahm a fost trup și suflet alături de legendele campioanei, Lewandowski, Gotze sau Martinez și a câștigat alături de Bayern 8 titluri, 6 Cupe ale Germaniei și un trofeu al Ligii Campionilor. Ce performanță! Un veteran al echipei care a prins cele mai frumoase victorii, dar și cele mai dureroase înfrângeri din istoria clubului. A împlinit recent veritabila vârstă de 36 de ani, vârstă la care jucători precum Buffon nici nu se gândeau la retragere, însă fiecare își lasă amprenta în fotbal după preferințe, iar o retragere glorioasă e întodeauna binevenită indiferent de vârstă.

Are nevoie de vreo descriere?

Este vorba de SIR Ilie Dumitrescu, SuperAmbasadorul nostru care a îngenunchiat Argentina la Campionatul Mondial din 1994. Două goluri și o pasă decisivă, practic, acela a fost meciul care i-a determinat cariera fostului fotbalist și care l-a lansat spre fotbalul modern al marilor campionate europene. Avea doar 29 de ani când s-a decis să părăsească terenul, însă experiența acumulată îl transformase deja în unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai vremii. De la Premier League și La Liga până la fotbalul sud-american, Ilie Dumitrescu a văzut toate strategiile de joc și s-a adaptat fiecărui stil. E dovada vie că nu o carieră longevivă îți determină calitatea, iar Ilie Dumitrescu își merită locul de cinste în cartea legendelor fotbalului românesc.

Lebăda din Utrecht retrasă prea devreme de pe apele fotbalului!

Lebedele sunt un simbol al grației și al încrederii, iar Marco van Basten, SuperFotbalistul Olandei întodeauna a însemnat asta pentru echipele la care a jucat. Un joc de picior grațios și încrederea că-și va conduce echipa către o victorie la scor. Abia trecuse de 30 când s-a retras din fotbalul european. Deși fanii Diavolilor din Milan se așteptau să-l mai vadă câteva sezoane, Marco van Basten și-a decis finalul carierei la o vârstă fragedă. Fost jucător al lui Ajax și AC Milan, van Basten a înscris peste 270 de goluri în cariera sa, fiind unul dintre cei mai mari golgheteri din Eredivisie și Serie A. Naționala Olandei e din ce în ce mai puternică în fiecare an, iar tinerii jucători de azi par să le calce pe urme legendelor din școala veche.

Un geniu al terenului!

Eric Cantona, atacantul francez care a făcut furori în primul 11 al Diavolilor Roșii de la Manchester United. Venit în perioada lui SIR Alex Ferguson, Eric Cantona a fost un geniul al terenului, atât pentru pasele formidabile pe care le dădea, cât și pentru stilul de joc și talentul de leader. N-a fost unul dintre cei mai mari golgheteri, însă experiența sa vastă din Ligue 1 și Premier League l-au transformat pe finalul carierei în unul dintre cei mai buni strategi. Din păcate, ce e frumos durează puțin, iar Eric Cantona și-a anunțat retragerea din fotbal la doar 31 de ani. O vârstă fragedă pentru un asemenea talent, însă plăcerea de a juca l-a determinat să-și continue activitatea în fotbalul de plajă, jucând pentru naționala Franței încă 10 ani. Își merită toate laudele pentru performanțele sale și pentru curajul de a-și continua activitatea în circumstanțe diferite.

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

 

 

 

Sursa: Prosport.ro