Armata americană a doborât balonul spion chinezesc deasupra Atlanticului. Ordinul a fost dat de Joe Biden - Știrile.eu

sâmbătă 4 februarie 2023 10:15 PM

Armata americană a doborât balonul spion chinezesc deasupra Atlanticului. Ordinul a fost dat de Joe BidenArmata americană a doborât balonul chinezesc despre care Pentagonul spune că este folosit pentru spionaj, a anunţat un oficial al Statelor Unite, care a adăugat că ordinul a fost dat de preşedintele Joe Biden, scrie CNN.

Armata a doborât balonul deasupra Oceanului Atlantic, pe coasta de est a ţării.

Balonul a fost văzut pe cer pentru prima dată din statul Montana, la începutul săpămânii.

Înainte de a fi doborât, Administraţia Federală pentru Aviaţie a emis un ordin ca avioanele civile să rămână la sol pe aeroporturile din Wilmington, statul Carolina de Nord, Charleston din statul Carolina de Sud şi Myrtle Beach din statul Carolina de Sud.

De asemenea, spaţiul aerian a fost restricţionat deasupra localităţii Myrtle Beach „pentru sprijinirea efortului de securitate al Departamentului Apărării”.

Potrivit oficialului citat de CNN, în prezent are loc o operaţiune de recuperare a balonului.

Modalitatea în care balonul a fost doborât rămâne, deocamdată, necunoscută, însă ordinul a fost dat de preşedintele Joe Biden la recomandarea oficialilor militari, spune oficialul american.

Acesta a mai adăugat că s-a aşteptat până acum pentru ca balonul să ajungă deasupra oceanului.

Cu câteva ore mai devreme de doborârea balonului, preşedintele Joe Biden anunţase că problema „va fi rezolvată”, fără să dea însă alte detalii.

Editor : D.R.


Digi24.ro