Anunțul făcut de Raed Arafat. Ce se întâmplă cu românii care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 10:40 PM

Anunțul făcut de Raed Arafat. Ce se întâmplă cu românii care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusuluiRaed Arafat a declarat că, în România, autorităţile nu vor aplica reguli de restricţionare asupra persoanelor care nu se vaccinează, dar este posibil ca în anumite țări să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea intra pe teritoriul lor.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat şeful DSU sâmbătă seara la Antena 3.

Medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să fie o creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus. În acest context, potrivit șui Raed Arafat, starea de alertă s-ar putea prelungi.

”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI.

Este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile, mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din prilmele zile ale anului.

Nu decid eu, se propune la nivel înalt, dar nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a mai declarat Raed Arafat la Digi24.ro.

Sursa: Cancan.ro