miercuri 25 ianuarie 10:49 AM

       Abonare la google news

ANI a sesizat parchetul în legătură cu trei “incidente de integritate” comise de preşedintele CJ Timiş, Alin Nica


Agenţia Naţională de Integritatea (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu trei “incidente de integritate” pe care le-ar fi comis Alin Nica, preşedintele CJ Timiş şi al PNL Timiş. Faptele invocate sunt din perioada în care Nica era primar al comunei Dudeştii Noi.


Potrivit ANI, există trei fapte imputabile preşedintelui CJ Timiş, şi anume: conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. Faptele invocate sunt din perioada în care Nica era primar al comunei Dudeştii Noi. Potrivit celor de la ANI, printre altele, Nica ar fi primit primit, pe baza unui contract civil, 6.900 de lei de la o societate cu care Primăria Dudeştii Noi încheiase mai multe contracte de achiziţii.

“Sesizare Parchet – Conflict de interese, Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi Fals în declaraţii

 Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție. Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică. .

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justițieși cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individual”, se arată în comunicatul ANI.

 

Debanat.ro