Angela Merkel i-a șocat pe toți. Ce au auzit sute de mii de români - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 12:17 PM

Angela Merkel i-a șocat pe toți. Ce au auzit sute de mii de româniAngela Merkel i-a șocat pe toți. Ce au auzit sute de mii de români în ultimul mesaj al cancelarului german în ultimul mesaj de Anul Nou, vedeți în articolul de mai jos.

Angela Merkel a susținut ultimul mesaj de Anul Nou din funcția de cancelar. Ce se întâmplă cu ea din septembrie

Angela Merkel, cancelarul german, a i-a șocat pe toți în ultimul său mesaj de Anul Nou din această funcţie. este ultimul mesaj de Revelion pentru că ea se va retrage înaintea alegerilor din septembrie 2021.

Astfel, calificat de presa europeană ca un discurs emoţionant, Angela Merkel a spus că 2020 a fost cel mai greu din cei 15 ani de mandat. ”Ce an am avut! În 2020, am avut ceva ce a venit peste noi, fără să ne aşteptăm. Un virus necunoscut care ne-a invadat trupurile şi vieţile. Ne-a lovit în ceea ce aveam mai uman: contacte sociale, conversaţii, îmbrăţişări, aniversări. Virusul a transformat comportamente normale în unele riscante, ne-a făcut să ne protejăm, într-un fel neaşteptat.

Anul pandemiei, unul din care se pot trage învățături

Anul 2020, al pandemiei, a fost unul din care am avut ce învăţa. În primăvară a trebuit să reacţionăm la un virus despre care nu ştiam nimic verificat, a trebuit să luăm decizii despre care numai speram că le-am luat corect.

Pandemia de coronavirus a fost şi rămâne o provocare pe termen lung politică, economică şi socială”, a spus cancelarul Angela Merkel.

Ce le-a cerut cancelarul nemților

”Va depinde de noi toţi, multă vreme de acum încolo, să vedem cum vom răzbi în această pandemie”, a subliniat cancelarul german. Ea le-a cerut germanilor să respecte regulile și în zilele şi săptămânile care vor urma, menționând că în continuare sunt ”timpuri grele” pentru țară.

”În afară de vaccin, avem cele mai eficiente mijloace la dispoziţia noastră, respectând regulile, fiecare dintre noi”, a insistat cancelarul german.

În plus, Angela Merkel le-a mulţumit germanilor pentru disciplina de care marea majoritate au dat dovadă, pentru că au purtat măşti şi au păstrat distanţarea fizică.

De asemenea, Angela Merkel a spus că există speranţă, în contextul în care au fost vaccinate primele persoane în întreaga Europă şi în lume. Astfel, cancelarul german a dat asigurări că ”oricine va dori” va putea să se vaccineze şi a spus că şi ea se va vaccina atunci când ”îi va veni rândul”.

În plus, oamenii de ştiinţă din întreaga lume sunt o altă sursă de speranţă, inclusiv cei din Germania, care au făcut primii un test anti-coronavirus fiabil şi au scos primul vaccin ce urmează să fie aprobat de multe ţări, a subliniat cancelarul german. Ea i-a amintit pe fondatorii companiei germane BioNTech, Ugur Sahin şi Ozlem Tureci. Angela Merkel a precizat că această companie cu sediul la Mainz are angajaţi care provin din nu mai puțin de 60 de ţări.

Sursa: Playtech.ro