miercuri 25 ianuarie 8:07 PM

       Abonare la google news

ANAF verifică beneficiarii cardurilor pentru plata energiei electrice, care au venituri mult mai mari decât cele declarate. ,,Media acestor venituri trece de 10.000 de euro”


Românii cu venituri sub 2.000 de lei, dar care locuiesc în casă cu persoane care au venituri de 10.000 de euro au intrat în atenția ANAF. Fiscul începe verificarea beneficiarilor de ajutorul în valoare de 1.400 de lei pentru energia electrică. 


Anunțul a fost făcut chiar de către Marcel Boloș. Ministrul a explicat că peste 527 de români care beneficiază de cardurile pentru plata energiei electrice au venituri de peste 10.000 de euro, pe loc de venit. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI! SE DAU 1.400 DE LEI DE PERSOANĂ. CINE SUNT ROMÂNII CARE VOR BENEFICIA DE ACEȘTI BANI)

,,Urmează interogarea bazei de date la ANAF şi clarificarea situaţiei veniturilor”

Marcel Boloș a explicat că pe data de 15 februarie Poșta Română va vira prima tranșă de bani a persoanelor care beneficiază de ajutorul pentru plata energiei electrice.

Totuși, ministrul a explicat că au fost depistate până acum 527 de persoane care încasează venituri peste 10.000 de euro, dar sunt și beneficiari ai cardurilor pentru plata energiei electrice.

,,Acum e perioada în care noi culegem aceste informaţii, declaraţia pe propria răspundere, pentru că nu doar informaţiile de acolo din declaraţie sunt suficiente, urmează interogarea bazei de date la ANAF şi clarificarea situaţiei veniturilor. Până în 15 februarie, când noi virăm banii la Poşta Română, trebuie să avem clarificate aceste lucruri din perspectiva veniturilor pe care le realizează şi a gospodăriilor.

Noi finanţăm locul de consum şi consumul energetic la acest loc de consum şi din acest punct de vedere facem această analiză pentru că ar fi nefiresc ca acest ajutor de încălzire să meargă spre acele gospodării care, iată, din interogarea bazelor de date de la ANAF, 527 de beneficiari sunt în venituri medii nete pe persoană, pe loc de consum peste 10.000 de euro.

Deci ar fi nefiresc. 527 de cazuri avem care au această situaţie financiară bună, peste 10.000 de euro venit mediu pe persoană pe loc de consum. Deci ceea ce face nefiresc ca ajutorul de încălzire să fie acordat. Realizează venituri din alte surse care au fost identificate la ANAF”, a declarat Marcel Boloș, potrivit informațiilor apărute în presă.

(VEZI ȘI: VOUCHERE PENTRU ENERGIE 2023. CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ OBŢII 1400 LEI)

Vocuhere energie electrică 2023. Sursă foto: arhivă presă

,,Media acestor venituri trece de 10.000 de euro”

Marcel Boloș a mai explicat că aceste persoane apar în evidențele Ministerului Muncii încasând venituri sub 2.000 de lei

,,Ei figurează în evidenţele Ministerului Muncii care ne livrează listele de beneficiari şi noi facem confruntarea cu bazele de date ale ANAF-ului pentru a identifica veniturile suplimentare pe care ei le realizează, pe de o parte, şi, pe de altă parte, facem confruntarea cu baza de date de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei, unde găsim toţi colocatarii care locuiesc împreună cu beneficiarii noştri şi în felul acesta determinăm venitul mediu net pe persoană de familie. (…)

Au la adresa de domiciliu fie membri ai familie, co-locatari care realizează venituri, cele mai multe sunt din tranzacţii pe piaţa de capital sau venituri din tranzacţii de acţiuni, ca să dau câteva exemple în care ajunge cu acest venit mediu net pe persoană, pe familie la peste 10.000 de euro. În evidenţe la Ministerul Muncii figurează cu aceste venituri sub 2.000 de lei, dar locuiesc împreună cu membri ai familiei sau cu alţi co-locatari care realizează venituri din diverse surse şi media acestor venituri trece de 10.000 de euro”, a mai spus Marcel Boloş.

Cancan.ro