Am venit, am văzut, am bătut. „Fără 6 puncte acum, nu meritam la Euro” spune Stanciu. Ce i-a rugat căpitanul naționalei pe colegi - Știrile.eu

miercuri 29 martie 2023 12:51 AM

Am venit, am văzut, am bătut. „Fără 6 puncte acum, nu meritam la Euro” spune Stanciu. Ce i-a rugat căpitanul naționalei pe colegiCăpitanul naționalei României, Nicolae Stanciu, a avut o evoluție bună cu Belarus. Mijlocașul a și deschis scorul cu o execuție de efect și a deschis calea tricolorilor spre succes. Fostul fotbalist de la FCSB este de părere că România nu avea voie să facă pași greșiți în aceste două partide.

Mesaj clar de la căpitanul naționalei României. „Dacă nu porneam cu 6 puncte, nu mai trebuia să avem pretenții”

Chiar dacă România a suferit în partea secundă a meciului cu Belarus, Nicolae Stanciu nu este îngrijorat. Mijlocașul a fost fericit pentru cele două victorii, rezultate necesare în startul campaniei de calificare la Euro 2024.

Este un sentiment plăcut după aceste meciuri, pot să zic că este ceva normal. Am spus înainte de această campanie că dacă nu luăm 6 puncte din aceste meciuri, nu avem ce să căutăm la Euro. Cu tot respectul pentru Andorra și Belarus, dar nu aveam voie să nu câștigăm.

Am făcut ce trebuia făcut în aceste partide și am îndeplinit obiectivul pentru această lună. Am multe goluri marcat din lovitură liberă, dar la echipele de club. La echipa națională am mai marcat doar din poziție similară, nu țin minte să fi avut o lovitură liberă din poziție centrală. Mă bucur că acel gol ne-a descătușat și am obținut toate punctele, la final. Acum toată lumea este fericită. Mai avem mult până la următoarele meciuri, va trebui să arătăm și mai bine, ca echipă dar și individual. O să se refacă și jucătorii cu probleme și o să arătăm bine, a comentat căpitanul Nicolae Stanciu

Rugămintea lui Stanciu pentru colegi. Ce obiective are pentru meciurile din iunie

Decarul naționalei așteaptă și duelurile de foc cu Kosovo și Elveția, meciuri care se pot dovedi decisive pentru șansele tricolorilor.

„Presiune va fi mereu la echipa națională, în iunie va fi și mai mare, o să fie meciuri cu Kosovo și Elveția. Dacă ieșim bine din aceste meciuri, vom lua o opțiune serioasă la calificare. Publicul a fost senzațional, de mult nu am avut așa susținere, ne-au încuirajat mereu, le mulțumesc, mai ales că a fost frig afară.  Toți suntem focusați să ajungem la Euro, nu știu ce va fi până la capăt dar eu le-am cerut colegilor un singur lucru. Vreau doar ca, atunci când ieșim de pe teren, să nu avem regrete”, a transmis Stanciu

Suntem fericiți că am luat cele 6 puncte. Fiecare dintre noi vrea să câștige să mergem la un campionat european. Este visul meu și al colegilor. Nu știu ce a fost în repriza secundă, dar vom corecta la vară.
Olimpiu Moruțan

Playsport.ro