Alexandru Cumpănașu, instigatorul tuturor elevilor din România. E ireal ce îi pune să facă - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 3:44 PM

Alexandru Cumpănașu, instigatorul tuturor elevilor din România. E ireal ce îi pune să facăAlexandru Cumpănașu continuă cu intriga, dar de data aceasta în mediul online. Fostul politician este prezent pe aplicația Tik Tok sub numele de „Proful online” unde disecă diverse evenimente din viața elevilor. Cum reușește să-i instige pe majoritatea dintre minori?

Alexandru Cumpănașu vs profesorii din instituții

Alexandru Cumpănașu revine cu controversa cu care a obișnuit pe multă lume încă de la prima sa apariție în public. După scandalul în cazul Caracal și încercarea de a intra în politică, acesta revine în atenția tuturor sub numele de „Proful online”.

Bărbatul și-a făcut un cont de Tik Tok unde îi sfătuiește pe elevi să-i povestească nedreptățile la care sunt supuși zi de zi de unii dintre profesorii lor de la clasă și implicit să-și manifeste repulsia față de sistemul educațional al zilelor noastre.

Într-o viziune mai amplă a filmulețelor video pe care le-a încărcat pe aplicație se poate vedea cum unele subiecte pe care le atacă sunt bune – sistemul cu sincope și categoria largă a profesorilor nepregătiți – dar cum modul de abordare e unul care trezește reale semne de întrebare și repulsie în vizorul unor învățători și nu numai. Părerile sunt și aici împărțite. În timp ce unii elevi aplaudă inițiativa lui și sunt încântați de perspectiva acestuia, dar și de faptul că cineva le ascultă nemulțumirile, profesorii sunt siderați de comportamentul său.

„Copiii chiar merită să-și știe drepturile”

Mai exact, Cumpănașu promite minorilor că dă școli și profesori în judecată (în urma povestirilor școlarilor în care au fost nedreptățiți la orele de curs) și încurajează o atitudine disprețuitoare la adresa instituțiilor de învățământ în România.

În urma celor declarate de acesta, mai mulți profesori și reprezentanți ai societății civile s-au sesizat și au susținut că sunt revoltați de atitudinea instigatoare la ura față de școală, luând astfel atitudine public.

„Copiii chiar merită să-și știe drepturile”, susține, întrebat de siteul de educație Școala 9, Cumpănașu. „Sunt legi doar pentru elevi, adică doar ei sunt sancționabili? Sau și profesorii? Legea 1, ROFUIP, statutul elevului, statutul profesorului- nimic nu se respectă. Copiii chiar merită să-și știe drepturile”, spune Alexandru Cumpănașu.

Urmărit de peste 500.000 de elevi

„În sutele sale de filmări pe TikTok, Cumpănașu încurajează violent ura copiilor față de școală și față de profesori și se asociază, pe ritmuri de manele, cu tinerii care „luptă” dând din buric pentru a „băga” 100k profesori în pușcărie. Fete de școală generală sau de liceu dansează lasciv sub privirile umede ale „profului”, afișând mesaje ostile profesorilor și ministerului. În intervenții scurte, pline de vulgarități, filmate de pe bancheta din spate a mașinii din curte, „profu” face spume la gură susținând că organizațiile internaționale au interzis telefonul pentru școala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri. Într-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, „profu” răspunde că o profesoară „este obișnuită cu maxim 15 minute”, de aceea dă teste scurte copiilor. După care se emoționează până la lacrimi când un copil îi declară că „toți am vrea un tată ca dumneavoastră”, iar asta atrage 114.000 de aprecieri”
(Sursa: republica.ro)

Sursa: Playtech.ro