Alertă meteo ANM. Mare atenție, români. Vremea o ia razna, toți trebuie să afle - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 11:12 AM

Alertă meteo ANM. Mare atenție, români. Vremea o ia razna, toți trebuie să afleEste alertă meteo de la Administrația Națională de Meteorologie. Mare atenție, români, întrucât vremea o ia razna, iar toți trebuie să afle asta.

Vremea o ia razna. Alertă meteo de la meteorologii ANM. Ce se întâmplă în următoarele ore

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, luni dimineaţă, mai multe avertizări nowcasting de tip cod galben de ceaţă densă în Capitală și zece județe ale țării.

Astfel, până la ora 10:00, se va semnala local ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 metri, izolat sub 50 metri, în judeţele Ialomiţa, Prahova (zona joasă), Călăraşi, Ilfov, Dâmboviţa, Constanţa, Brăila, Giurgiu, Teleorman. De asemenea, în judeţul Bacău, avertizarea a fost emisă până la ora 9:00.

Ceața va fi prezentă și în București

În plus, ceaţa va persista până la 10:00 şi în Municipiul Bucureşti, unde va fi asociată cu burniţă. ANM precizează că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Pe de altă parte, o masă de aer cald, care a pătruns în România prin sud, a adus temperaturi neobișnuite de 12, chiar 15 grade Celsius, în condițiile în care ziua temperaturile ar trebui să fie mai aproape de zero grade Celsius în perioada calendaristică în care ne aflăm.

Ninsori, doar la altitudini înalte

Pe parcursul săptămânii viitoare discutăm de ninsori la altitudini de peste 1.700 de metri și în restul țării de ploaie. La începutul săptămânii viitoare, în partea sudică a țării vor fi cantități semnificative de precipitații, iar la peste 1.700 de metri, unde vor fi ninsori, discutăm și de rafale ce vor putea depăși 80 – 90 km pe oră.

Fiecare săptămână începând din 4 ianuarie până la 1 februarie, cea de-a doua lună din această iarnă, păstrează la acest moment semnalul unor valori de temperaturi ridicate în toate regiunile.

Temperaturile cresc în continuare

Dacă astăzi, în bună parte din țară valorile de temperatură vor fi mai mari de 10 grade, este posibil ca marți-miercuri, să discutăm de valori mai mari de 14 grade în partea de sud-est a țării„, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Astfel, prognoza pentru luna ianuarie indică una fără zăpadaă, dar cu precipitații bogate. Nu vom avea parte de zăpadă nici în luna ianuarie, decât în zonele de munte, iar temperaturile rămân mai ridicate față de cele normale.

Precipitații excedentare, dar nu ninsori

Meteoroologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea în următoarea perioadă. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni: temperaturi mult peste normalul perioadei calendaristice și ploi în cantități excedentare.

Sursa: Playtech.ro