Aglomeraţie la telegondola din Sinaia. Sute de oameni stau la coadă - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 3:48 PM

Aglomeraţie la telegondola din Sinaia. Sute de oameni stau la coadăS-a format aglomeraţie la telegondola din Sinaia, în a doua zi din Anul Nou 2021. Administratorii pârtiilor spun că au şerpuit coada pentru ca oamenii să păstreze distanţa de cel puţin 1,5 metri. Astfel, turiştii aşteaptă chiar şi două ore la coadă.

„Noi am încercat să şerpuim coada, ca să se păstreze distanţa. Am solicitat şi ajutorul jandarmilor, ca să ne asigurăm că toată lumea păstrează distanţa şi poartă masca”, a spus Cătălin Ţicu, administratorul pârtiei, conform Antena3.

Aglomeraţie la telegondola din Sinaiafoto: Antena3.ro

Şi în prima zi din 2021, românii au luat cu asalt pârtiile de pe Valea Prahovei, dar şi munţii Apuseni. La fel de aglomerat a fost şi în vacanţa de Crăciun.

Vezi aici imagini LIVE de la telegondola din Sinaia

Citeşte şi: Veste bună pentru turiştii care se relaxează pe Valea Prahovei. Drumul care leagă Sinaia de cota 1400 a fost redeschis

Aglomeraţie la telegondola din Sinaia, în a doua zi din Anul Nou 2021. S-a redeschis drumul Sinaia – cota 1400

Pe lângă telegondolă, turiștii au la dispoziție și drumul care duce la cota 1400. Șoseaua care leagă staţiunea Sinaia de Cota 1400 a fost redeschisă, sâmbătă, traficului rutier, la o săptămână după ce a fost închisă din cauza gheţii depuse pe carosabil.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, DC 134, care urcă din staţiunea Sinaia spre Cota 1.400, a fost redeschis circulaţiei la ora 11,30.

Acest tronson de drum a fost închis duminica trecută după ce, din cauza lapoviţei şi a ninsorii, carosabilul a fost acoperit cu un strat de gheaţă.

„Totodată, reamintim faptul că pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului. Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor, să mărească distanţa între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp”, mai precizează IJP Prahova, potrivit Agerpres.

Sursa: Romaniatv.net