miercuri 25 ianuarie 9:04 PM

       Abonare la google news

Adevăratul Rapid e la Dan Șucu și Victor Angelescu. Ce decizie a dat justiția în procesul care-i ținea cu sufletul la gură pe giuleșteni


FC Rapid 1923 a obținut în instanță o primă victorie în procesul cu AFC Rapid. Curtea de Apel București a decis că FC Rapid 1923 păstrează mărcile UFC Rapid și Giuleștina. În același timp, societatea lui Horia Manoliu nu va mai putea utiliza denumirea „Asociația Fotbal Club Rapid”.


Victorie mare pentru Dan Șucu și Victor Angelescu. Cei doi tocmai au plătit o nouă sumă importantă în litigiile cu foștii jucători, astfel că verdictul favorabil dat azi de Curtea de Apel poate fi un motiv de speranță în Giulești. Rapid a făcut spectacol, în primul meci al anului. Echipa lui Adi Mutu a trecut cu 3-0 de Sepsi, într-un meci din runda a 22-a.

Adevăratul Rapid e la Dan Șucu și Victor Angelescu

În iunie 2018, clubul condus acum de Dan Șucu și Victor Angelescu a achiziționat brandul Rapid de la lichidatorul judiciar Sierra Quadrant, pentru 406.000 de euro plus TVA. AFC Rapid a contestat procesul. Horia Manoliu, reprezentantul AFC Rapid a cerut insistent negocieri cu cei doi oameni de afaceri. Într-o reacție la Playsport Live, Manoliu a declarat că vrea o singură acțiune în actuala structură a lui Dan Șucu și Victor Angelescu.

În urma deciziei de miercuri, Rapid 1923 păstrează mărcile UFC Rapid și Giuleștina. În plus, Horia Manoliu a pierdut și marca „Asociația Fotbal Club Rapid”, în urma deciziei Curțiide Apel București.

„Curtea de Apel București a pronunțat astăzi soluția în primul dintre cele două litigii privind mărcile “Rapid”.

În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale “Asociația Fotbal Club Rapid București” (înregistrată în anul 2017), iar partea adversă a cerut instanței anularea mai multor mărci, constând în embleme folosite anterior de clubul nostru, UFC Rapid și Giuleștina.

Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel București anulând marca Asociația Fotbal Club Rapid București și păstrând valabilitatea celorlaltor mărci din portofoliul achiziționat de la societatea falimentară Rapid”, se arată în comunicatul celor de la AFC Rapid.

Soluția nu este definitivă, iar cele două părți vor avea posibilitatea unui apel în 30 de zile.

AFC Rapid poate pierde și „vulturul”

Dan Șucu și Victor Angelescu așteaptă și soluția în cel de-al doilea proces cu AFC Rapid. Societatea lui Horia Manoliu a câștigat litigiul privind marca notorie cu vulturul în 2020. Zilele acestea este anunțat și verdictul în acestă speță.

Soluția care poate scoate Rapidul din haos: „Ăsta e procentul pe care îl vreau!”

Horia Manoliu a declarat la Playsport Live că tensiunea dintre cele două părți poate fi depășită printr-un pas simplu. Pretinde o acțiune în cadrul societății deținute de Dan Șucu și Victor Angelescu.

„(despre soluția că Rapid să scape de plata banilor pentru foștii jucători – n.r.) Asocierea cu noi. Dovedirea că sunt Rapid prin AFC Rapid. Poate să se ajungă și la cinci milioane, ferească Dumnezeu. Poate dânșii sunt prea prețioși, nu știu. La aceste întrebări trebuie să răspundă în principal dânșii.

O acțiune, da! Ăsta o procentul pe care îl vreau. Atâta timp cât nu au fost negocieri în adevărul sens al cuvântului, nu putem acum să negociem în direct sau să le sugerăm noi cine știe ce.

Acest proces la Curtea de Apel se închide pe 25 ianuarie, dacă instanța nu dispune o noua amânare. Noi suntem acum la apel, nu există ce spune Victor Angelescu. Ideea care e și lucrul pe care domnul Angelescu, în ultimele declarații, insistă pe acest lucru, că mai exista posibilitatea unui apel, ceea ce este total greșit. Dar subliniază și nu vrea să aducă la cunoștință suporterilor, de fapt sunt două procese pentru patru mărci.

Unul este cel cu „vulturul” și celălalt proces în care ne-au dat ei pe noi în judecată ca să ne anuleze marca proprie a noastră, AFC Rapid, noi am făcut reconvențională și i-am acționat în judecată pentru decăderea mărcilor UFC Rapid, mărcilor istorice. Acest mărci sunt singurele înregistrate de domnul Copos”, a spus Horia Manoliu la Playsport Live.

Playsport.ro