A murit Mariana Popa. Avea 72 de ani şi era una dintre cele mai longegive balerine din România - Știrile.eu

marți 5 ianuarie 2021 1:40 PM

A murit Mariana Popa. Avea 72 de ani şi era una dintre cele mai longegive balerine din RomâniaA murit Mariana Popa. Avea 72 de ani. Vestea tristă a trecerii sale în neființă a dat-o colegii săi.

Citeşte şi: Doliu în lumea teatrului românesc! Un actor al Generației de Aur s-a stins din viață

Cu profund regret, colectivul Teatrului Alexandru Davila anunță trecerea în neființă a doamnei Mariana Popa, născută la 10 octombrie 1949.

Timp de peste 40 de ani a făcut parte din colectivul teatrului, activând atât în corpul baletului în spectacole precum: “Stelele Piteștiului”, “Cântăm buecuria vieții”, “Do-Re-Mi și va mai fi”, “Zâmbete pe portativ”, dar și ca actriță în: “Lambada tinereții”, “Umor sponsorizat”, “Toată lumea mulțumită”, “Bunica nu se mai mărită”, și multe altele.

A lucrat alături de regizori precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante și de coregraful Dorin Oancea”, a anunțat teatrul Alexandru Davila, pe pagina sa de Facebook.

Cu profund regret, colectivul Teatrului Alexandru Davila anunță trecerea în neființă a doamnei Mariana Popa, născută…

Publicată de Teatrul Alexandru Davila pe Luni, 4 ianuarie 2021

A murit Mariana Popa. Avea 72 de ani

Artista a lucrat alături de regizori cunoscuţi precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante şi de coregraful Dorin Oancea.

A făcut parte din echipa care a înfiinţat pe 1 noiembrie 1958 secţia de estradă a Teatrului Alexandru Davila din Piteşti.

Citeşte şi: Lumea teatrului, zguduită de un nou scandal. Actriţa Anca Sigartău, urmărită penal în Dosarul Theaterstock

Această secţie, construită de mai mulți artiști, a debutat cu piesa „Prima seară, primul cântec” de Mircea Răţescu şi Constantin Zărnescu.

Mariana Popa a activat atât în corpul baletului în spectacole precum: „Stelele Piteştiului”, „Cântăm bucuria vieţii”, „Do-Re-Mi şi va mai fi”, „Zâmbete pe portativ”, dar şi ca actriţă în: „Lambada tinereţii”, „Umor sponsorizat”, „Toată lumea mulţumită”, „Bunica nu se mai mărită”.

Sursa: Romaniatv.net