A murit interpretul celebrei melodii „You're Never Walk Alone”, imnul celor de la FC Liverpool. Gerry Marsden avea 78 de ani - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 6:58 AM

A murit interpretul celebrei melodii „You’re Never Walk Alone”, imnul celor de la FC Liverpool. Gerry Marsden avea 78 de aniS-a stins din viață, la vârsta de 78 de ani, cântărețul britanic Gerry Marsden. În 1963, alături de formația sa „Gerry and the Pacemakers”, au popularizat piesa „You’re Never Walk Alone”, compusă de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein. A fost adoptat de fani ca fiind imnul celor de la Liverpool.

You’re Never Walk Alone este probabil cel mai cunoscut cântec din fotbal, fiind sinonim cu unul dintre cele mai de populare cluburi din fotbal, FC Liverpool. Este imnul clubului, cântat înainte de fiecare meci și în prelungirile partidei.

Compusă de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein cu aproape două decenii mai devreme, melodia „You Never Walk Alone” a fost adoptat ca imn de fanii echipei de fotbal Liverpool. Melodia a fost scrisă de Oscar Hmmerstein II și compusă pentru muzicalul Carousel de către Richard Rodgers.

A murit interpretul celebrei melodii „You’re Never Walk Alone”, imnul celor de la FC Liverpool. Gerry Marsden avea 78 de ani

Musicalul a fost lansat în Statele Unite în 1945. Melodia a adus multe coveruri în întreaga lume. În Marea Britanie, Gerry and the Pacemakers a preluat melodia în 1963. Formația ce l-a avut ca lider pe Gerry Marsden făcea parte din scena muzicală din Liverpool în acea perioadă, scenă condusă de The Beatles.

Legenda spune că Gerry Marsden i-a prezentat melodia legendarului Bill Shankly, managerul lui FC Liverpool, în 1963. Prietenul Pete Price a anunțat duminică faptul că Gerry Marsden a murit din cauza unei boli cardiace.

Clubul amintește că „al treilea single al grupului, un cover al clasicului Rodgers și Hammerstein, a devenit faimos în întreaga lume ca imn al Liverpool și cântat cu câteva minute înainte de începutul fiecărei piese acasă, pe celebrul stadion Anfield”.

„Cântată în vremuri de sărbătoare, interpretarea lui Gerry You’re Never Walk Alone va fi întotdeauna legată de clubul pe care îl iubea”, deplânge moartea acestuia cunoscutul club englez.

Gerry and the Pacemakers au cântat în orașul Liverpool ca și The Beatles în anii 1960. Sir Paul McCartney l-a descris pe Gerry and the Pacemakers drept „cei mai mari rivali”.

„Îmi voi aminti întotdeauna zâmbetul lui”, a spus Sir Paul despre cel recent dispărut.

Melodia „I’ll Never Walk Alone” a fost adoptată ca imn și de fanii altor echipe, precum Celtic Glasgow (Scoția), Feyennord Rotterdam (Olanda), FC Tokyo (Japonia) și Borussia Dortmund (Germania).

Sursa: Prosport.ro