joi 26 ianuarie 8:52 AM

       Abonare la google news

A îmceput montarea liniilor de tramvai pe Calea Bogdăneștilor/FOTO


Constructorul a demarat lucrările de montare a șinelor de tramvai pe Calea Bogdăneștilor. În teren, două treimi din lucrările necesare au fost efectuate.


Am început să montăm linia de tramvai pe Calea Bogdăneștilor. Anul acesta terminăm și acest șantier. Montarea se va face venind dinspre Cetății, și odată cu linia, constructorul va finaliza, tronson cu tronson, întreg bulevardul: trotuarele, carosabilul, pista pentru biciclete”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

El admite că șantierul de pe Calea Bogdăneștilor nu a avut aceeași evoluție constantă ca și cel de pe Bulevardul Cetății, și pe primul șantier două treimi din lucrări sunt finalizate.

S-au realizat aproape 3,5km de rețea de telecomunicații subterană, în care operatorii de telecomunicații vor începe să-și treacă cablurile aeriene; Peste 3km de canalizație pentru rețeaua electrică pentru rezidenți și iluminat public; Peste 1km de cabluri doar pentru aprovizionarea cu electricitate a stațiilor de tramvai; Peste 4,5km de conducte de apă înlocuite; Peste 3,5km de conducte de canalizare înlocuite; Peste 3km de conducte de gaz înlocuite; Un segment de 390m de rețea de termoficare înlocuit; Peste 100 de stâlpi de iluminat public stradal, cu consum redus.

Le mulțumesc celor care locuiesc în zonă și celor care tranzitează pentru înțelegere și răbdare. Este o lucrare care va schimba modul în care arată zona și modul în care vom circula pe aici. Înlocuirea rețelelor subterane, dar și pregătirea canalizației pentru a duce cablurile de telecomunicații în subteran au fost etape absolut necesare”, a mai menționat edilul șef.

 

Debanat.ro