miercuri 25 ianuarie 11:27 PM

       Abonare la google news

A fost cutremur în România, în zona Banatului. Ce magnitudine s-a înregistrat


Un cutremur s-a produs în cursul serii de miercuri, 25 ianuarie 2023, în România. Seismul a fost înregistrat în zona Banatului, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Iată toate detaliile mai jos, în articol.


La ora 19:29, un cutremur a avut loc în România, în Caras-Severin, zona Banatului. Cutremurul a avut o magnitudine de 2.6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 13 kilometri. Potrivit informațiilor, a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 121km V de Sibiu, 122km E de Timișoara, 138km SE de Arad, 148km NV de Craiova, 166km SV de Cluj-Napoca, 180km V de Pitești, 188km E de Belgrade, 191km E de Zemun, 192km S de Oradea, 220km SE de Szeged.

Citește și CE S-AR ÎNTÂMPLA ÎN BUCUREȘTI ÎN CAZUL UNUI CUTREMUR DE 7,5 GRADE. CÂȚI OAMENI AR MURI!

Un cutremur a avut loc miercuri seara, la ora 19:29, în zona Banatului. Sursa imagine: captură infp.ro

Siguranța trebuie să fie pe primul loc – ce trebuie să conțină kit-ul de supraviețuire

Este important să îți iei anumite măsuri de precauție. În condițiile în care s-ar produce un cutremur de o intensitate foarte mare, atunci există posibilitatea să te afli în fața anumitor riscuri. Trebuie să iei în considerare faptul că anumite clădiri se vor dezintregra, se vor dărâma și vor exista și surpări de teren. În plus, se pot produce și avarii zonale serioase, motiv pentru care ai putea rămâne, pentru o perioadă, fără apă sau electricitate. De aceea, este important să fii pregătit în fața unui astfel de eveniment care ar putea avea loc oricând. (Poți afla AICI ce trebuie să faci în caz de seism)

În plus, trebuie să ai și un kit de supraviețuire. Apa și alimentele neperisabile nu trebuie să îți lipsească. De asemenea, în kit-ul de supraviețuire în caz de cutremur ar fi indicat să ai și următoarele lucruri: medicamentele și materialele de uz medical, analgezice, antiseptice, dezinfectant și bandaje, fluier, pătură, briceag, lanteră cu baterii și radio.

Sursă foto: Pixabay / captură Infp.ro

Cancan.ro