A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Se reiau zborurile către și dinspre Marea Britanie - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 9:37 AM

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Se reiau zborurile către și dinspre Marea BritanieLista țărilor din Zona Galbenă este actualizată la fiecare 14 zile, în funcție de răspândirea virusului în rândul populației. Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat duminică actualizarea listei țărilor din Zona Galbenă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ultima ședință, o nouă Hotărâre. Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Persoanele care vin în România din aceste țări vor intra automat în carantină timp de 14 zile. Carantinarea se va face la domiciliul persoanei sau într-o locație care va fi comunicată autorităților. Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

S-au reluat zborurile către și dinspre Marea Britanie

Pe lângă actualizarea listei statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, Hotărârea prevede reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, persoanele care vin din acest stat trebuie să intre în carantină, ori sa aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Sunt 43 de țări care figurează pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, majoritatea fiind din Europa. Republica Moldova rămâne pe listă. De asemenea, Statele Unite și Israelul sunt plasate tot în „zona galbenă”. Acum, Italia a fost reintrodusă pe această listă. În schimb, iese din listă Bulgaria, deci cei care vin din această țară nu vor mai trebui să stea în carantină.

Sursa: Cancan.ro