26 de pensionari belgieni au murit după ce au fost vizitați de un Moș Crăciun infectat cu Covid-19 - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 12:15 PM

26 de pensionari belgieni au murit după ce au fost vizitați de un Moș Crăciun infectat cu Covid-19


  • Cel puțin 26 de locuitori ai unei case de bătrâni din Belgia au murit.
  • Ei s-au infectat cu COVID-19, după ce au fost vizitați de un voluntar îmbrăcat în Moș Crăciun.
  • Nu există niciun indiciu că voluntarul știa că este infectat.

Un oficial flamand al Sănătății, a declarat joi, pentru AFP, că nu este încă sigur dacă vizitatorul a adus coronavirusul la casa Hemelrijck din Mol, pe 5 decembrie, relatează CBS News.

Dar 26 de rezidenți au murit după acea vizită și alți 85 au avut rezultate pozitive pentru coronavirus, alături de 40 de angajați.

Focarul a fost detectat la câteva zile după vizită, iar virologul Marc Van Ranst a raportat pe Twitter că majoritatea infecțiilor provin din aceeași sursă.

Festivitățile din acest an au fost înnorate de pandemia de coronavirus, care a lovit Belgia în mod deosebit, în special la casele sale de bătrâni.

Nici o anchetă nu a fost lansată în absența unei plângeri oficiale, a declarat purtătorul de cuvânt regional pentru sănătate, Joris Moonens, și nu există nicio sugestie că voluntarul știa că este infectat.

Iar pentru centrul Hemelrijck – care adăpostea 169 de persoane înainte de izbucnirea COVID – a fost numit un manager de criză, pentru a ajuta personalul, rezidenții și rudele să facă față „în această perioadă dificilă”.

Belgia are una dintre cele mai ridicate rate a mortalității din cauza coronavirusului pe cap de locuitor din lume și mai mult de jumătate dintre cei decedați – 11.066 de persoane – erau rezidenți ai căminelor de bătrâni.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro