miercuri 25 ianuarie 8:23 PM

       Abonare la google news

15 Alimente pe care nu trebuie să le mănânci după ora 19:00. Îți pot cauza probleme grave de sănătate


Știați că atunci când nu dormiți bine, cauza nu este neapărat lumina ecranului de la televizor, telefon sau din vina sistemului nervos? Chiar dacă nu v-ați gândit niciodată la asta, trebuie să știți că și ceea ce mâncați, mai ales seara, vă poate împiedica să adormiți și să vă odihniți. Iată ce alimente nu sunt recomandate de specialiști după ora 19.00.


Cu toții știm că alimentația joacă un rol important în sănătatea noastră. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că nu este bine să mâncăm înainte de culcare sau că trebuie să evităm alimentele greu de digerat.

Ceapa crudă  și brânza, contraindicate după ora 19:00

Potrivit specialiștilor, anumite alimente care par ușoare sau „inofensive” afectează, de fapt,  în mod direct calitatea somnului. Printre acestea se numără ceapa crudă care nu este deloc recomandată seara pentru că provoacă arsuri și balonare. De asemenea, nici brânza n-ar fi indicat s-o mănânci. Aceasta conține un aminoacid care alungă starea de somn, dar provoacă și neplăceri la nivel gastrointestinal.

CITEȘTE ȘI:CELE 12 ALIMENTE OTRĂVITOARE PENTRU ORGANISM. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ, DIN GREȘEALĂ, AI MÂNCAT MĂRUL CU TOT CU SÂMBURI

Brânza, alcoolul și dulciurile provoacă arsuri la stomac, balonare și cresc glicemia (Foto: Pixabay)

Dulciurile, alcoolul și produsele cu cafeină cresc glicemia și provoacă afecțiuni la stomac

Specialiștii trag un semnal de alarmă și asupra produselor cu mult zahăr. Acestea duc la creșterea glicemiei și a cortizolului (hormonul stresului), lucru care nu vă va permite să adormiți ușor. Grefele roșii au aciditate și provoacă arsuri stomacale, așa că cel mai bine ar fi să evitați să le mâncați seara. Din start sunt interzise băuturile alcoolice, sucurile acidulate, cafeaua sau ceaiul verde.

Alcoolul te va trage la somn, însă nu te va lăsa să te odihnești. Băuturile care conțin cafeină, te vor ține întotdeauna treaz. Pe de altă parte, nici ciocolata nu face prea bine somnului, căci și ea conține cafeină, mai ales cea amăruie.

Alimentele picante, fast-food-ul și fructele uscate provoacă arsuri la stomac

Fast food-ul este total contraindicat de specialiști. Aceste produse provoacă arsuri la stomac, reflux gastroesofagian, balonare și duc chiar și la creșterea glicemiei. În plus sunt extrem de nocive pentru organism.

Deși pot fi sănătoase, alimentele picante nu trebuie să fie consumate seara, deoarece pot provoca arsuri stomacale. De asemenea, capsaicina din ardeiul iute dulce la stări de căldură în organism așa că în mod sigur vă va împiedica somnul. Fructele deshidratate conțin fibre, într-adevăr, dar nu și apă, lucru care provoacă balonare și crampe. Deși multora nu le vine să creadă, guma mentolată de mestecat poate declanșa arsuri la stomac și are efect laxativ.

VEZI ȘI:ALIMENTELE CARE ÎȚI PRELUNGESC VIAȚA. STUDIUL CARE A VENIT CU NOI SCHIMBĂRI ÎN ALIMENTAȚIE

Fast-food-ul este nociv pentru organism (Foto: Pixabay)

Ce alimente recomandă medicii după ora 19:00

Dacă vă întrebați ce e bine să mâncați seara, ei bine, specialiștii recomandă băuturi și alimente „prietenoase” cu stomacul. Puteți opta pentru supa de pui cu tăiței, cartofi dulci la cuptor, orez, pește, banane sau iaurt. Dacă nu aveți pofta de toate acestea, puteți să consumați un pahar de lapte cald sau să mâncați carne de curcan. Indicat ar fi și un ceai de tei, sunătoare sau valeriană.

Cancan.ro