1.367 de români au fost vaccinați împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore. Nu au fost prezente reacții adverse - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 8:58 PM

1.367 de români au fost vaccinați împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore. Nu au fost prezente reacții adversePotrivit Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, alți 1.367 de români au fost imunizați împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore şi niciunul dintre aceștia nu a avut reacţii adverse.

În ultimele 24 de ore, dintre cei vaccinaţi, nicio persoană nu a avut reacţii adverse, comune şi minore. Campania de vaccinare a început în România în data de 27 decembrie. Până în prezent, 11.656 de oameni au fost imunizaţi. Dintre aceștia  26 au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 4 – reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 22 – reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie). (CITEȘTE ȘI: MODALITĂȚILE PRIN CARE TE POȚI ÎNSCRIE PENTRU VACCINUL ANTI-COVID)

Informații false apărute în mediul online

Mai mult, Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID a subliniat că nu s-au înregistrat cazuri de reacţii adverse severe şi nici cazuri de deces ca urmare a imunizării şi a dezminţit informaţia apărută în mediul online conform căreia o asistentă medicală ar fi murit la o oră după vaccinare, la „spitalul Baltasar” din Bucureşti. (VEZI ȘI: REACȚII ADVERSE LA VACCINUL ANTI-COVID-19! CE AU PĂȚIT ȘAPTE PERSOANE)

„Precizăm că Spitalul Clinic de Urgenţă «Bagdasar-Arseni», la care pare că face referire conţinutul respectiv, nu are centru de vaccinare şi este arondat Spitalului Obregia, la care nu a început vaccinarea. Prin urmare, precizăm că respectivul conţinut este în totalitate fals, înşelător, având potenţialul de a crea o stare emoţională negativă (panică, neîncredere, frică)”, subliniază sursa citată.

Situaţia privind vaccinările, reacţiile adverse şi natura acestora este publicată în fiecare zi, în jurul orei 18,00, de către CNCAV pe site-ul oficial.

Sursa: Cancan.ro